367774

Självtest för Coronavirus / Covid-19

Publicerad 2020-04-03

Det finns numera ett självskattningstest från Region Skåne för när du bör kontakta vården om du misstänker dig ha Covid-19. 1177 (Vårdguiden) är hårt belastad och det här ett enkelt sätt att avgöra om du behöver söka vård eller om det räcker att du stannar hemma och ta hand om dig själv. Hjälp till att hålla vården på fötter och telefonerna öppna för de som verkligen behöver hjälpen!

Länkar:
Självskattningstest Covid-19 (coronatest.skane.se)

Information om Coronavirus / Covid-19

Publicerad 2020-03-24

Det är en orolig tid som vi alla möter just nu med smittspridningen av Corona/Covid-19 i samhället. Vi i styrelsen följer den pågående handelsutvecklingen och myndigheternas rekommendationer. Den dagliga driften av huset kommer styrelsen att försöka hålla så normal som möjligt men det kan komma bli ändrade rutiner och förutsättningar. Detta med hänsyn till dig som medlem och boende, för att minska risken för smittspridning samt bemöta eventuell oro.
Vi har till exempel valt att ställa in alla icke absolut nödvändiga möten och stängt uthyrningen av Ekroten tills vidare för att minska smittrisken. Men vi finns alltid tillgängliga via e-post och telefon! Följ även föreningens hemsida där vi kommer lägga upp mer information.
 
Var rädd om dig själv och andra
Vi rekommenderar att man följer Folkhälsomyndighetens råd för att minska spridningen av coronaviruset. Här är några viktiga saker att tänka på:

  • Tvätta händerna ofta och noggrant med tvål och vatten
  • Nys och hosta i armvecket
  • Undvik kontakter med riskgrupper helt
  • Samlas inte i större grupper och håll avstånd till andra
  • Stanna hemma om du är sjuk

Håller er uppdaterade vad som händer via myndigheternas hemsidor och presskonferenser samt följ de instruktioner och uppmaningar de ger. Hjälp till att förhindra ryktesspridning och spekulationer, var källkritisk och dela inte osäker information.
 
Den senaste informationen om coronaviruset hittar du på Folkhälsomyndighetens hemsida (www.folkhälsomyndigheten.se). Faktakontrollerad information om Corona/Covid-19  (och andra sjukdomar) finns på vårdguiden 1177.se. Om du har allmänna frågor om Corona/Covid-19 ring 113 13.
 
Med anledning av situationen kan det ta längre tid än vanligt för oss att svara på eventuella frågor, samt för våra anställda att utföra de dagliga arbetsuppgifterna. Vi tackar för din förståelse och vill även rikta ett stort tack för att vi hjälps åt i denna tid! Ta hand om varandra.
 
Med vänliga hälsningar,
Styrelsen

Länkar:
www.krisinformation.se
www.folkhalsomyndigheten.se
www.1177.se
www.sosalarm.se

Återlämning av nycklar är inställt!

Publicerad 2020-03-23

Med tanke på rådande omständigheter har vi beslutat enligt HSB’s rekommendationer att ställa in återlämningen av era nycklar.
Vi måste se till att hälsan hos våra medlemmar ställs först. 
 
Vi ber om ursäkt för eventuell olägenhet detta medför er.